Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οι "αμετακίνητοι" του ανασχηματισμού

Οι αμετακίνητοι του ανασχηματισμού
Τουλάχιστον πέντε υπουργοί εμφανίζονται ως αμετακίνητοι για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.
Σύμφωνα με το MEGA, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται ότι παραμένει στη θέση του. Στο «τιμόνι» του υπουργείου Ανάπτυξης μένει ο Κωστής Χατζηδάκης, έστω και αν το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει τη διαίρεση του υπουργείου.
Σταθεροί στα υπουργικά γραφεία φαίνεται ότι θα είναι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αβρανιτόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκτός αν, σύμφωνα με το MEGA, προχωρήσει το σενάριο που εμφανίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο υπουργείο και τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του ενώ σύμφωνα με το MEGA δεν έχει μιλήσει ούτε με τους στενούς του συνεργάτες για το ενδεχόμενο να μπει στη κυβέρνηση.
Ο αρμόδιος υφυπουργός ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση της ΕΡΤ, φαίνεται ότι θα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχομένως όμως να μην είναι πολιτικό πρόσωπο αλλά τεχνοκράτης.
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: