Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«Συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα» «Δεν θα την πατήσουμε ξανά, θα συνεννοούμαστε» λέει ο Αντ.Σαμαράς


Δεν θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω απαξιωτικά για τον Φώτη Κουβέλη και το κόμμα του, λέει ο πρωθυπουργός
Δεν θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω απαξιωτικά για τον Φώτη Κουβέλη και το κόμμα του, λέει ο πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, αποκαλώντας τον Ευ.Βενιζέλο «εταίρο πλήρους ευθύνης», λέγοντας ότι πρέπει να αποκτήσει «σημαντικό ρόλο» στο νέο σχήμα.

«Δεν θα την πατήσουμε ξανά, πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, ενώ διατυπώνει απορίες για τη στάση του Φώτη Κουβέλη.

«Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ.

» [...] Το μόνο που επρόκειτο να λύσουμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν ο αριθμός των προερχόμενων από την ΕΡΤ που θα υπέγραφαν τρίμηνη σύμβαση. Τελικώς δέχθηκα να φτάσουν τις 2.000 άτομα για να εξασφαλίσουμε συμφωνία όλων. Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς για αυτό. Αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς:

  • Υπερασπίζεται την απόφασή του για την ΕΡΤ, την οποία χαρακτηρίζει κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης.
  • Υπογραμμίζει ότι ήταν συνειδητή επιλογή να καταργηθεί η ΕΡΤ, αλλά διευκρινίζει ότι το μαύρο στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης.
  • Ασκεί κριτική στον Κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι εύχεται η χώρα να αποτύχει, ενώ του εύχεται «καλή επιτυχία με τις συνιστώσες του».
  • Θεωρεί επιζήμιες τις εκλογές και δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.
   
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: