Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕ… ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Πάνω από μισό τόνο χασίς κατέσχεσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής  σε αποθήκη στη... 
Δροσιά Χαλκίδας, ενώ συνέλαβε 41χρονο σεσημασμένο Αλβανό και 27χρονο υπάλληλο του ΚΤΕΛ. Η παρτίδα  των 520 κιλών και 635 γραμμάριων κάνναβης, θεωρείται η  ίδια με τα 206 κιλά χασίς που πριν λίγες ημέρες εντοπίστηκαν στο πάτωμα της καρότσας φορτηγού από στελέχη του Λιμεναρχείου Πάτρας, όπου συνέλαβαν 28χρονο Αλβανό λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο για την Ιταλία. Για την υπόθεση στη Χαλκίδα ήταν χαρακτηριστική η συνδρομή της Αλβανικής αστυνομίας αλλά και της ΕΥΠ, που βοήθουσαν τα μέγιστα στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι … Ο 41χρονος Αλβανός το 1999 είχε συλληφθεί στην Κακαβιά με 15 κιλά χασίς και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών στις φυλακές της Λάρισας. Και οι δυο παρτίδες σύμφωνα με τις πληροφορίες των διωκτικών αρχών πέρασαν στην Ελλάδα από τα σύνορα της Κακαβιάς, αλλά για να μην κινήσουν τις υποψίες οι λαθρέμποροι έβγαζαν το χασίς στην Ευρώπη από το λιμάνι της Πάτρας και όχι από την Ηγουμενίτσα.

          Επίσης κατασχέθηκαν δυο οχήματα ΙΧΕ, έξι κινητά τηλέφωνα και πλήθος SIM καρτών.

           Όπως προκύπτει από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και αποθήκευσε την ποσότητα κάνναβης σε αποθηκευτικό χώρο στη Χαλκίδα. Εκεί θα μεταφόρτωνε την ποσότητα των ναρκωτικών σε φορτηγά διεθνών μεταφορών με σκοπό την προώθησή τους σε χώρες της Εξωτερικού.

          Ερευνάται από την Υπηρεσία μας σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Διωκτικές Αρχές η συμμετοχή μελών του κυκλώματος και σε άλλες παράνομες πράξεις σε σχέση με κατασχέσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες  χώρες.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5933.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: