Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΗΜEΡΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ...


Στην πόλη Γουότφορντ της Βρετανίας ανοίγει σε λίγη ώρα τις πύλες της η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ .
Στην ετήσια συνάντηση της λέσχης αναμένεται να δώσουν το «παρών» η σιδηρά κυρία της ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, ...
Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας,  Φρανσουά Φιγιόν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Οζμπορν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ αλλά και ο αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» Μάρτιν Γουλφ.

Από την Ελλάδα θα παραβρεθούν ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Γκρόουβ (Grove Hotel) και θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου.

Τραπεζίτες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, ειδικοί και μέλη διεθνών οργανισμών, επιστήμονες αποτελούν την ελίτ που απαρτίζεται από 150 άτομα τα οποία θα συμμετάσχουν στη συνάντηση που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο.

Η ατζέντα της Λέσχης, θεωρητικά είναι κρυφή. Ακόμα και για τη φετινή συνεδρία στο Γκρόουβ, η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύεται ρητά.

Ωστόσο, το κυρίαρχο θέμα στην «ατζέντα», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία  θα είναι η οικονομία των ΗΠΑ και η κρίση στην Ευρώπη.

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για συζητήσεις που σχετίζονται με τις απειλές του εθνικισμού και του λαϊκισμού, τις προκλήσεις στην Αφρική, τον εμφύλιο στη Συρία, τις  κυβερνοεπιθέσεις , την τρομοκρατία και τις βασικές τάσεις στην ιατρική έρευνα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της φετινής συνάντησης είναι η πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων, «Goldman Sachs».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/e_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: