Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Προκλητικός Κασιδιάρης: Αρνούμαι το Ολοκαύτωμα...



Επεισόδιο με Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ).
Αρένα -ξανά- η βουλή...
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αυτοφωτογραφήθηκε ως αρνητής του...
Ολοκαυτώματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε στην άρνηση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή να παραστεί στην προκαταρκτική με την αιτιολογία ότι σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε «Και φυσικά συμμετέχουν στην Επιτροπή αρνητές του Ολοκαυτώματος» αφήνοντας να εννοηθεί πως μιλάει για τον ίδιο.

Ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜ.ΑΡ αντέδρασε έντονα και δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου ρώτησε με νόημα ποια είναι η ποινή στη Γερμανία που προβλέπει να επιβληθεί σε όποιον αρνηθεί το Ολοκαύτωμα.

Εκείνη τη στιγμή άναψαν τα αίματα στο Κοινοβούλιο αφού οι Χρυσαυγίτες δεν έχασαν την ευκαιρία να αντιδράσουν και να μετατρέψουν σε αρένα τη Βουλή φωνάζοντας: «Αυτά να πας να τα πεις στη Ρεπούση που αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων».

Στη συνέχεια και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και απάντησε στον κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Λίγο αργότερα πάντως ο Βασίλης Οικονόμου ξαναπήρε το λόγο και επανήλθε στο τι συμβαίνει στη Γερμανία λέγοντας ότι αυτό που είπε ο κ.Κασιδιαρης τιμωρείται στις χώρες που υπάρχει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με 5 χρόνια φυλάκιση.

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: