Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Με ασπρόμαυρη ελληνική ταινία Ξεκίνησε η εκπομπή προγράμματος από την Δημόσια Τηλεόραση


Η Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία «Η κυρία δήμαρχος» στην πρώτη εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης 
Αθήνα
Με ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Η κυρία δήμαρχος» ξεκίνησε στις 9 το βράδυ η μετάδοση προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Μετά την ελληνική ταινία ακολούθησε ελληνικό ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο και μία ακόμη ταινία. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί στις 8 το πρωί με παιδική εκπομπή.

Η ΔΤ εξέπεμψε σήμα στις 8 το πρωί της Τετάρτης στις τρεις τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ, ένα μήνα μετά το «μαύρο» που έπεσε με απόφαση της κυβέρνησης και 23 μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβάλλονται ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ταινίες για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης μετάδοσης, καθώς και αρχειακό υλικό με βιογραφίες - ντοκυμαντέρ που βρίσκονται στο αρχείο του καναλιού της Βουλής.

Η εκπομπή ξεκίνησε με το σήμα «ΕΔΤ» (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) αριστερά επάνω στην οθόνη και έπειτα από περίπου 1 λεπτό και 10 δευτερόλπετα εξαφανίστηκε το «Ε» και έμεινε μόνο η ένδειξη «ΔΤ».

Αυτό το υλικό προβλέπεται να καλύψει το κενό για μία εδβομάδα σε πρώτη φάση, ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός για να βγει πρόγραμμα, το οποίο θα καλύψει το επόμενο δίμηνο, όσο περίπου αναμένεται να διαρκέσει η μεταβατική φάση μέχρι την λειτουργία του κανονικού φορέα.

Η ΠΟΕΣΥ εξήγγειλε προειδοποιητική πεντάωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 18.00 στα ιδιωτικά κανάλια για αύριο, Πέμπτη, ενώ απειλεί με γενική διαρκή απεργία σε περίπτωση «οποιασδήποτε απόπειρας μετάδοσης προγράμματος από αυτό το νέο 'ενημερωτικό' μόρφωμα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: