Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: "Δεν καταργούμε το φορολογικό μέτρο της συλλογής αποδείξεων"




"Δεν καταργούμε το φορολογικό μέτρο της συλλογής αποδείξεων", δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικών. Κατάθεση νέας διάταξης τον Σεπτέμβριο
"Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα" ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου.
Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πραγματοποιείται μέσω του πολυνομοσχεδίου δεν είναι οριστική και πως τον Σεπτέμβριο πρόκειται να συμπληρωθεί με νέες διατάξεις, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές, σε τι εκπτώσεις μπορούν να προσβλέπουν.
Στο ποσό των 187 δισ. ευρώ ανήλθε η δαπάνη για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος την περίοδο 2002-2012, ανακοίνωσε ο Ιω.Στουρνάρας
Το ποσό των 187 δισ. ευρώ έχει χορηγήσει ο Κρατικός Προϋπολογισμός από το 2002 έως και το 2012, για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είχαν καταγγείλει λεηλασία των ταμείων μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού, για το 2013 το 62% της συνολικής δαπάνης για το ασφαλιστικό σύστημα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αναφέρεται επίσης ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει χορηγήσει 187 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος την περίοδο 2002-2012.
 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: