Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στον χώρο της Υγείας το νέο κύμα διαθεσιμότητας...




Μετά τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση και στους δήμους, επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι ο χώρος της Υγείας.
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του ..
«Έθνους», 2.500 εργαζόμενοι στην Υγεία αναμένεται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας μετά από συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων.

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

Οι διαθεσιμότητες που προβλέπονται είναι 1.250 φέτος ενώ θα προστεθούν άλλες τόσες το 2014. Πρόκειται για διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

Η διαδικασία των συγχωνεύσεων ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα και το σχέδιο θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα από το υπουργείο Υγείας. Οι διαθεσιμότητες θα είναι αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινές του δηλώσεις, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας., καθώς, όπως σημείωσε, το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου χώρου.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: