Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτούνται μέλη του Δ.Σ. της CYTA εν μέσω ερευνών για «μίζες»...


Λευκωσία: Την παραίτησή τους υπέβαλαν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει για μίζες στην υπόθεση αγοράς τουρκοκυπριακής γης έναντι τεράστιου ποσού από το ...
Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Πρόκειται για
τους Λοΐζο Παπαχαραλάμπους και Αντώνη Αντωνίου.

«Ηθική και θεσμική υποχρέωση» χαρακτήρισε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA ο Λοϊζος Παπαχαραλάμπους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε ότι με την υποβολή της παραίτησής του, θα διευκολυνθεί η διερεύνηση της υπόθεσης της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Είπε ακόμη ότι ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την αγορά του συγκεκριμένου τεμαχίου από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Διευκρίνισε ότι οι επιφυλάξεις του δεν αφορούσαν υποψίες για μίζες, αλλά το ύψος της επένδυσης.

Είπε ακόμη ότι οι καταγγελίες για το θέμα είχαν γίνει από τον Ιούλιο του 2012 και διερωτήθηκε γιατί δεν άρχισε από τότε η έρευνα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε ότι η Ερευνητική Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες για τη CYTA, ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Τρυφωνίδης χαιρέτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, Λοΐζου Παπαχαραλάμπους και Αντώνη Αντωνίου.

Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι η παραίτηση θα πρέπει να υποβάλει ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: