Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Νέες πυρκαγιές Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Ηλεία


Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Ηλεία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα επιχειρούν τη νύχτα στην Άνδρο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να περιορίσουν τις φωτιές που ξέσπασαν στο νησί της Άνδρου αλλά και στον Πύργο Ηλείας.

Στην Άνδρο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από την Αθήνα, τη Σύρο και την Τήνο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου χωρίστηκε την Κυριακή σε δύο μέτωπα: ένα -που εμπνέει ανησυχία- προς το χωριό Μένητες και ένα δεύτερο προς το χωριό Μελίδα.

Όπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη, που δεν μπορούσαν να πετάξουν νωρίτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Στην Ηλεία


Στην Ηλεία η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κλινδιά, κοντά στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
Το βράδυ της Κυριακής οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν, ώστε η φωτιά να μην απειλήσει σπίτια αλλά και το δάσος της Φολόης, και στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν 26 οχήματα με 55 πυροσβέστες και 52 άτομα πεζοπόρο.
Υπό έλεγχο φωτιά στην Εύβοια

Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Πολυπόταμο Καρύστου, στην Εύβοια.
Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περίπου στις 4 το απόγευμα, αλλά παραμένουν εκεί οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.
Η πυρκαγιά έκαιγε σε χαράδρες, χωρίς να απειλεί σπίτια.
Στο έργο της κατάσβεσης έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Δυνατοί άνεμοι, υψηλός κίνδυνος
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει για την Κυριακή για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και τη νότια Εύβοια λόγω των ισχυρών ανέμων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: