Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στο στόχαστρο ο Ν.Δένδιας Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα


Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα
Το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα   (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αναφορικά με τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

«Χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να συνειδητοποιήσει ο κ. Δένδιας το μέγεθος της αποτυχημένης και πολυδιαφημισμένης μνημονιακής του πολιτικής. Μόλις σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για τους τραυματίες αστυνομικούς, που καλούνται σε συνθήκες προχειρότητας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, και τον αριθμό των μεταναστών που απέδρασαν. Όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, όταν δεν ξέρεις το σύνολο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, είναι λογικό να μην ξέρεις πόσοι φεύγουν» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλώνων Βασίλης Καπερνάρος.

17 φωτογραφίες


Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των μεταναστών, σημειώνοντας πως «για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αμυγδαλέζα έχει βαριές ευθύνες».

«Η δική της πολιτική και η πολιτική της ΕΕ ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, εντείνει το κυνήγι σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, εγκλωβίζει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και τη συνθήκη Σένγκεν» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας:

«Ο λαός πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται και ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: