Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

«Δεν θα βοηθούσε κανέναν» Η απαγόρευση δεν μπορεί αρθεί, λέει ο Βενιζέλος για τους πλειστηριασμούς


Η απαγόρευση δεν μπορεί αρθεί, λέει ο Βενιζέλος για τους πλειστηριασμούς
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να τεθεί θέμα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η θέση μας είναι απολύτως καθαρή, η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Άλλωστε αυτό δε θα βοηθούσε κανέναν ούτε τις τράπεζες» λέει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Παράλληλα, εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το φθινόπωρο και αποκρούει τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή.

«Ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα αντέχουν περαιτέρω επιβαρύνσεις. Τώρα είναι η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος. Αναφερόμενος ειδικότερα στα σενάρια για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, τονίζει:

«Αυτά τα σενάρια είναι ανυπόστατα και πλήττουν βάναυσα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κοινωνία μετά από τόσες θυσίες -δυστυχώς αναπόφευκτες- έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα μέλλον που θα δώσει ξανά προοπτικές και θα αποκαταστήσει αδικίες».

Σχετικά με τα σενάρια εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή γιατί είναι εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνη», ενώ για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό σημειώνει:

«Με τον κ. Σαμαρά έχουμε καθημερινή στενή συνεργασία με καθαρούς όρους και με σαφείς εθνικούς στόχους. Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη: να βγει η πατρίδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Αυτό δεν αναιρεί τις διαφορετικές πολιτικές μας ταυτότητες».

Ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κινείται πάντοτε ανάμεσα στο ευρώ και το εθνικό νόμισμα, την ευρωπαϊκή προοπτική και τις ψευτολεβεντιές, που εν τέλει είναι η συνταγή της περιθωριοποίησης της χώρας», ενώ για τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «λυπούμαστε πραγματικά για την αλλαγή στάσης της».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι το κόμμα του «από κανενός είδους ηγεμονισμό, που υπό τις σημερινές άλλωστε συνθήκες δεν έχει κανένα απολύτως νόημα» και, αναφερόμενος στο παράδειγμα των ευρωεκλογών, σημειώνει ότι «οι πρωτοβουλίες μας είναι και θα είναι συνεχείς, ειλικρινείς, ευρύχωρες και συγκεκριμένες».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: