Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Έκτακτα μέτρα Περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας για την πρόληψη των πυρκαγιών


Περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας για την πρόληψη των πυρκαγιών
Εθελοντής δασοπυροσβέστης στη μάχη της κατάσβεσης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή της περιοχής συνθήκες όπως παραδείγματος χάρη χθες το βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του πυροσβεστικού σώματος» είπε, σημειώνοντας:

«Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι μισές περίπου πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτιά τους οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την πλήρη ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς περιπολίες στα δάση, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση, από τη δύση ώς την ανατολή του ηλίου, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα απαγορευτεί απολύτως η κυκλοφορία και των πεζών και των οχημάτων στα περιαστικά δάση και από την δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: