Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ζημιές σε σπίτια Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο που απείλησε τη Βαρυμπόμπη


Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο που απείλησε τη Βαρυμπόμπη
Eικόνα από την Βαρυμπόμπη με το πρώτο φως της ημέρας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Οι ενισχύσεις που κατέφθασαν από διάφορα σημεία της χώρας, αλλά και η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών από το βράδυ είχε σαν αποτέλεσμα να οριοθετηθεί το πρωί η πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων.
Στην περιοχή όμως, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να ξεφύγει.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Στα μέτωπα βρίσκονται 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των ΟΤΑ, εθελοντές από γύρω Δήμους, δυνάμεις του Στρατού, ενώ ενισχύσεις έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας.

Παράλληλα ιδιώτες με βυτιοφόρα συνδράμουν στην κατάσβεση. Από τις 6 το πρωί ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης και περίπου 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Σωτ.Γεωργακόπουλος είπε ότι μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις και τη συνδρομή των εναέριων μέσων από νωρίς το πρωί, η κατάσταση βελτιώνεται και η φωτιά βαίνει προς ύφεση.
9 φωτογραφίες


Σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στον οικισμό Αγία Κυριακή, μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αφού πρώτα σβήσει η φωτιά, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στις πληγείσες περιοχές τα συνεργεία καταγραφής της Περιφέρειας.

Στο σημείο του μετώπου έχουν σπεύσει και ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Ιωάννου Μίχα και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά περίπου την ίδια ώρα στην περιοχή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ενώ η προηγούμενη είχε αντιμετωπιστεί με επιτυχία προτού το μέτωπο επεκταθεί στο βουνό.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές και προκαλεί ερωτήματα για τα αίτια της φωτιάς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: