Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς στις ΗΠΑ ...





Επί αμερικανικού εδάφους βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί μέχρι την Παρασκευή και η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνάντηση με το...
Μπαράκ Ομπάμα, τον υπ. Εξωτερικών, Τζον Κέρι, επιχειρηματίες και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει για πρώτη φορά συνομιλίες με την αμερικανική ηγεσία. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο πληροφορίες ήθελαν την Ουάσιγκτον να απορρίπτει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για συνάντηση τον Ιούνιο κάτι που ενόχλησε το Μαξίμου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ούτε και για την επερχόμενη συνάντηση καλλιεργούνται ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός περιμένει αμερικανική στήριξη σε επίπεδο επενδύσεων αλλά και αναφορικά με τη συνταγή λιτότητας στην οποία επιμένει το Βερολίνο και για την οποία οι ΗΠΑ έχουν δείξει την δυσαρέσκειά τους καθώς λειτουργεί αρνητικά για την αμερικανική οικονομία.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε από την Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας και προσγειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 08.00 το πρωί της Τρίτης.

Την Τετάρτη, θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προηγηθεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται θέματα ενέργειας, η οικονομία αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές και με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: