Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Λετονία (1-0) με έναν και μοναδικό στόχο...


Live Ελλάδα - Λετονία (1-0) με έναν και μοναδικό στόχο...
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Την πρόκριση –τουλάχιστον- στα μπαράζ για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014 εξασφάλισε η Ελλάδα, καθώς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου επιβλήθηκε 1-0 της Λετονίας στο Καραϊσκάκη (58΄ Σαλπιγγίδης) και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλοβακίας από τη Βοσνία (1-2) διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου μαζί με τους Βόσνιους, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των προκριματικών, ενώ αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τους Σλοβάκους, που τέθηκαν νοκ άουτ. Υπάρχουν ακόμα μαθητικές ελπίδες για την κορυφή και την απευθείας πρόκριση στη Βραζιλία στα δύο ματς που απομένουν τον Οκτώβριο.

Εκεί, η Εθνική θα υποδεχθεί Σλοβακία και Λιχτενστάιν και ελπίζει σε «στραβοπάτημα» των Βόσνιων στη Λιθουανία, προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση.

Αγωνιστικά, το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα...ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η αρχή έγινε στο 9΄ όταν από γύρισμα του Σαμαρά, ο Σαλπιγγίδης δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Στο 14΄ ο Κολίνκο έκανε μεγάλη επέμβαση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ νέα πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα στο 19΄, με το Σαμαρά να πιάνει το διαγώνιο σουτ από πλάγια και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Σειρά του Τοροσίδη στο 26΄ να μη αξιοποιήσει με κεφαλιά την ασίστ του Νίνη, ενώ ήταν εντελώς αμαρκάριστος.

Οι διεθνείς μπήκαν αγχωμένοι στο δεύτερο μέρος και δεν έβρισκαν ρυθμό απέναντι στους Λετονούς που προσπαθούσαν να βρουν την καλή αντεπίθεση. Τελικά το γκολ ήρθε στο 58΄ με το πλασέ του Σαλπιγγίδη (1-0), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Σαμαρά. Οι Λετονοί έμειναν με 10 παίκτες στο 86΄ λόγω της αποβολής του Ρούγκινς. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Κολίνκο έκανε νέα σπουδαία απόκρουση στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Καραγκούνη. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κατσουράνης.

Διαιτητής: 
Κρίστιν Γιάκομπσον

Κίτρινες: Κατσουράνης

Κόκκινες:
 Κατσουράνης (+90΄ 2η κίτρινη, χάνει το ματς με τη Σλοβακία) - Ρούγκινς (86΄),

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος):
 Καρνέζης, Τζαβέλλας (74΄ Καραγκούνης), Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88΄ Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μάριανς Πάχαρς): 
Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68΄ Καρασάουσκας), Λάιζανς, Ρούγκινς, Κάουνα, Λάζντινς (61΄ Σιλελνίκοφς), Βερπακόφσκις (79΄ Ράκελς). 
Τα ματς που απομένουν:
11 ΟκτωβρίουΒοσνία/Ερζεγοβίνη - Λιχτενστάιν
Λιθουανία - Λετονία
Ελλάδα - Σλοβακία

15 ΟκτωβρίουΛιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λιχτενστάιν
Λετονία - Σλοβακία
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: