Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ CNN ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


download (1)
“Θανατηφόρες” χαρακτηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Τι λέει για τα στερεότυπα που προβάλλουν οι Γερμανοί.
Σε δημοσίευμα του, το αμερικανικό δίκτυο επιτίθεται στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα και έχει άμεση επίδραση στην Υγεία και υποστηρίζει πως η βαθιά ύφεση δεν αποτελεί πλέον λύση αλλά μέρος του προβλήματος με ανυπολόγιστο κόστος για τους ανθρώπους.
Ειδικότερα, το CNN αναφέρεται στο ελληνικό σύστημα Υγείας και στις περικοπές που έχει απαιτήσει η Τρόικα σημειώνοντας: «Η Ελλάδα για παράδειγμα, βρίσκεται στο μέσο μιας δημόσιας καταστροφής της Υγείας. Προκειμένου να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, η Ελλάδα έχει ”κόψει” το μπάτζετ στην Υγεία πάνω από 40%», υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών σύμφωνα με το CNN, είναι η αύξηση των μολύνσεων με ΗΙV πάνω από 200% από το 2010 κυρίως από ναρκομανείς, καθώς και μια επιδημία ελονοσίας στην Ελλάδα, την οποία το αμερικανικό δίκτυο χαρακτηρίζει ως «την μεγαλύτερη των τελευταίων 40 χρόνων», επειδή μειώθηκαν τα κονδύλια για ψεκασμούς κουνουπιών. Επιπρόσθετα, το CNN επισημαίνει πως «πάνω από 200 σημαντικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για τα φάρμακα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι φαρμακευτικές εταιρείες φεύγουν από την χώρα μαζικά».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως από το 2008 μέχρι σήμερα, έχει σημειωθεί αύξηση πάνω από 40% στους ανθρώπους οι οποίοι αναφέρουν πως δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν την ιατρική φροντίδα την οποία θεωρούν αναγκαία, με την πλειοψηφία να είναι συνταξιούχοι.
Επίσης, στις τραγικές επιπτώσεις των περικοπών στην υγεία και της ύφεσης που μαστίζει την χώρα, το CNN καταλογίζει την αύξηση κατά 24% στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα η βρεφική θνησιμότητα να έχει αυξηθεί 40% από το 2008 έως το 2010, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «με ελάχιστες ελπίδες για το μέλλον, οι απελπισμένοι πολίτες ψάχνουν φθηνά συνθετικά φάρμακα, ενώ έχει εκτοξευθεί η χρήση αντικαταθλιπτικών. Ο ρυθμός αυτοκτονιών στην Ελλάδα ο οποίος ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη έχει ανέβει πολύ ψηλά.
anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: