Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Υποβλήθηκαν 5,7 εκατομμύρια δηλώσεις Ολοκληρώθηκε η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Ολοκληρώθηκε η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με προβλήματα και καταγγελίες εκ μέρους των φοροτεχνικών ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί σήμερα, Δευτέρα, η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα.

Μέχρι και τις 7.59 π.μ  οι φοροτεχνικοί υπέβαλαν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Σύμφωνα δε με καταγγελίες από τις 3.30 το πρωί το Τaxisnet παρουσίαζε προβλήματα που επηρέαζαν την ομαλή υποβολή των δηλώσεων. Εφεξής οι δηλώσεις που θα υποβάλλονται θα είναι εκπρόθεσμες και θα επιβαρύνονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Συνολικά υποβλήθηκαν περίπου 5,7 εκατομμύρια δηλώσεις. Από αυτές περίπου 1 εκατομμύριο  δηλώσεις δεν είναι εκκαθαρισμένες και η εκκαθάρισή τους πρόκειται να γίνει εντός της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αποστολή του συνόλου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Από τους φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά τους εντός των προσεχών ημερών, περίπου 500.000 θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά φόρου, 200.000 θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου, ενώ οι υπόλοιποι 300.000 θα λάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά.

Υπενθυμίζεται πως έως το τέλος της εβδομάδας χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, η οποία έληξε στις 30 Αυγούστου.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να εισρεύσουν 3,6 δισ. ευρώ από την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: