Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πόλεμος για τους «βλαχοδήμαρχους»...




Φωτιές έχει ανάψει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδήμαρχων» με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη να αντιδρά έντονα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε επίσημη ανακοίνωσή του, πως ...
«χρησιμοποιεί όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60».

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο κ. Ασκούνης φέρεται να επιδιώκει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι όμως που αποκλείει η Κουμουνδούρου.

Η  ανακοίνωση του Ασκούνη

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο κ. Ασκούνης κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, «χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60» και ότι επιλέγει «την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ «αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».

«Η αναφορά του κ. Τσίπρα, σε βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να σαρωθούν και άλλα πολλά, δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της», αναφέρει ο δήμαρχος Καλλιθέας στην απάντησή του και καταλογίζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διχαστική φρασεολογία, νεοσυντηρητικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με την αναφορά του αυτή ο κ. Τσίπρας δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς. «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει δηκτικά.

Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Ασκούνη

«Ο κ. Ασκούνης, με μια ασυνήθιστη δήλωση, τύπου κυβερνητικού εκπροσώπου, επιλέγει να καταγγείλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ασυνήθιστη, επειδή τόσα χρόνια μας έχει συνηθίσει σε υποτονικές και ενδοτικές δηλώσεις, όταν οι κυβερνήσεις που συνεργάζεται οδηγούν την Αυτοδιοίκηση στο τέλος της. Τότε, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεχνάει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού που επικαλείται. Τότε, ξεχνάει τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων που οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση. Τότε, γενικά ξεχνάει ότι είναι δήμαρχος και λειτουργεί ως κομματικός βαστάζος, που αποστολή του είναι να καταλαγιάζει την οργή των αιρετών ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει :«Είναι ειρωνεία ένας αυλάρχης των μνημονιακών κυβερνήσεων και συνένοχος στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε κρατική υπηρεσία και παράρτημα του ΤΑΙΠΕΔ να επικαλείται με στόμφο τη χειραφέτησή της. Αναφορικά, τέλος, με το γεγονός ότι αναγνωρίζει τον εαυτό του στους «βλαχοδήμαρχους» και διαμαρτύρεται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι θέμα αυτογνωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: