Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Εντολή Αβραμόπουλου για έρευνα Στο «μικροσκόπιο» τα περί εκπαίδευσης χρυσαυγιτών από μέλη ειδικών δυνάμεων


Στο «μικροσκόπιο» τα περί εκπαίδευσης χρυσαυγιτών από μέλη ειδικών δυνάμεων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εντολή για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.
«Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν» αναφλερει η σχετική ανακοίνωση.
Το δημοσίευμα, επικαλείται «ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής» το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα».
«Διαθέτουμε 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης κομάντος για οργανωμένα στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης.
»Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμα και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη , την κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας» προσθέτει.
Ο άνθρωπος που αποκαλύπτει στο Βήμα τα μυστικά του ακροδεξιού κόμματος αναφέρει: «Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών της οργάνωσης που ξεκινούν από πυγμαχία, κολύμβηση και αναρρίχηση και καταλήγουν σε εκπαιδεύσεις με όπλα παντός τύπου». Και συμπληρώνει:
«Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται περιστασιακά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις περισσότερες φορές με πλήρη μυστικότητα και με ειδική μέριμνα για να μη γίνονται αντιληπτοί από αστυνομικούς κλπ. Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από τους, που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του στρατού».
Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της  ανέφερε ότι κανάλια και εφημερίδες  «που εδώ και μέρες ψευδολογούν ασύστολα, σήμερα ανακάλυψαν επιτέλους τις στρατιές της Χρυσής Αυγής που είναι πάνοπλες και έτοιμες για εμφύλιο πόλεμο». Κάνει επίσης λόγο για «άθλια και παράνομη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής πηγάζει και πριμοδοτείται από την κυβέρνηση του μνημονίου και της προδοσίας.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: