Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τέσσερις βουλευτές στον ΑΠ Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε η Χρυσή Αυγή



Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε η Χρυσή Αυγή
Oι βουλευτές προσέρχονται στον Αρειο Πάγο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετέβησαν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Ελένη Ζαρούλια, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Οι βουλευτές της ΧΑ κατέθεσαν μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε προαναγγείλει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο ο Χρήστος Παππάς δήλωσε: «Καταθέσαμε φάκελο που αφορά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που έχει καταληστέψει τον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά αφορούν υπόθεση που είναι ήδη στη Δικαιοσύνη και είναι καταχωνιασμένη στα συρτάρια με άνωθεν εντολές. Ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη γιατί τους καλύπτει».

Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκαν στοιχεία και πόρισμα ιδιωτικών διεθνών ελεγκτικών εταιρειών για την οικονομική διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007- 2010.
Σύμφωνα με την αναφορά αυτή προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις διάπραξης κακουργηματικών πράξεων από όργανα του ΠΑΣΟΚ, καθώς «η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνο τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα. Η αντιμετώπισή της επιβάλει την εγρήγορση της πολιτείας εντούτοις παρά τη σχετική δημοσιότητα των επιβαρυντικών στοιχείων ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα επιβαλλόμενα, το δε σχετικό πόρισμα έως σήμερα αγνοείται».
Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς υπογραμμίζεται ότι τα στοιχεία που κατέθεσαν «αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φέρεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».
Για τους λόγους αυτούς ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις επίμαχες κακουργηματικές πράξεις.
Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο κ. Παππάς απάντησε: «Θα πράξω το καθήκον μου».

Στο ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν προβληματίζεται και θα πράξει ό,τι ορίζει το Σύνταγμα.

Προσερχόμενοι οι βουλευτές δήλωσαν ειρωνικά «ήρθαμε για να παραδοθούμε».

* Λίγη ώρα μετά την μετάβαση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Άρειο Πάγο, άγνωστοι προκάλεσαν επεισόδια πετώντας πέτρες, μάρμαρα και καπνογόνα. Αρχικώς προκλήθηκε η εντύπωση ότι το περιστατικό είχε σχέση με την Χρυσή Αυγή, όμως αργότερα διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για συμπλοκή μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων με αφορμή δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: