Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η Αλλαγή που έγινε ...



Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλέχθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Κατά τη γνώμη μου, υπήρξε ο πλέον ευφυής και χαρισματικός ηγέτης αυτής της χώρας στη Μεταπολίτευση, τόσο σπουδαίος που...
ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν ότι η χώρα καταστράφηκε το 2009 από κάποιον που πέθανε το 1996.

Υπήρξε ο ιστορικά μεγαλύτερος νικητής στη μάχη κατά της συντήρησης γι' αυτό και λατρεύτηκε ως Θεός από όσους στα χρόνια του έγιναν ισότιμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, από όσους τον είδαν να τα βάζει με τη Δικτατορία, με τη Δεξιά και στο τέλος να καταφέρνει να θάψει για πάντα τα τσεκούρια του εμφυλίου πολέμου.

Έκανε πολλά λάθη, ένα εκ των οποίων ήταν ότι κάποιοι από τους πρώην αποκλεισμένους έγιναν στην εποχή του λίγο πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.

Ήταν ταυτόχρονα όσο άγγελος κι όσο δαίμονας χρειαζόταν για να πάρει την Ελλάδα από το περιθώριο της Ευρώπης και να την παραδώσει κοινωνικά έτοιμη για το επόμενο βήμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την οκταετία του 1996-2004, χάρη στο σύγχρονο δυτικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη.

Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, η ίδια η μεταδιδακτορική Ελλάδα.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: