Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ρίχνει τους τόνους ο Κουβέλης για τα υποβρύχια...





Ο δρόμος για την Κεντροαριστερά, ή τουλάχιστον, ο δρόμος για την πολιτική σχέση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ περνά μέσα από την ψηφοφορία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.
Εξ ου και ο...
πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρεί πλέον να ρίξει τους τόνους και παραπέμπει το θέμα στο μέλλον, όταν θα… προκύψει από την ίδια τη ζωή.

Ήδη από χθες  ήταν γνωστές οι εισηγήσεις που δέχεται ο Φώτης Κουβέλης από στενούς του συνεργάτες να πει «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν είναι αρνητικός σε κάτι τέτοιο, καθώς, όπως λένε συνομιλητές του, «η ΔΗΜΑΡ ήταν πάντα υπέρ της διαφάνειας και κατά της συγκάλυψης». Ωστόσο, η απόφαση να υπερψηφίσει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -όταν κατατεθεί στη Βουλή- στέλνει διπλό πολιτικό μήνυμα: αφενός, αποτελεί ένα «κλείσιμο ματιού» της Αγίου Κωνσταντίνου προς την Κουμουνδούρου, αφετέρου θα σημάνει την οριστική ρήξη στις σχέσεις Κουβέλη-Βενιζέλου, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταγγείλει πως «στοχοποιείται» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κερδίζουν χρόνο

Τούτων δοθέντων, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να δώσει… χρόνο στο χρόνο, προκειμένου να μην δημιουργηθούν οι λάθος πολιτικές εντυπώσεις πριν προκύψει το ζήτημα εν τοις πράγμασι. Για το λόγο αυτό, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, κατεγράφη ομοβροντία δηλώσεων βουλευτών του κόμματος (Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Τσούκαλης, κ.α.) οι οποίοι επεσήμαιναν πως «το θέμα δεν έχει ακόμη απασχολήσει τη ΔΗΜΑΡ», επαναλαμβάνοντας, επί της ουσίας, την φράση που είχε χρησιμοποιήσει εντός της συνεδρίασης ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: