Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα στην τρόικα Βενιζέλος: Διαπραγμάτευση βάσει της προγραμματικής συμφωνίας


Βενιζέλος: Διαπραγμάτευση βάσει της προγραμματικής συμφωνίας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μήνυμα στην τρόικα ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει με βάση την προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι εταίροι μας θα πρέπει να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματα της χώρας» είπε, σημειώνοντας πως η προγραμματική συμφωνία είναι το πολιτικό πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, το οποίο είναι «η μόνη πρόταση εξόδου από το μνημόνιο».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια πρόταση η οποία είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις. Και κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο» και γι' αυτό η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Τόνισε, δε, ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: