Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Αναμένεται ευρεία πλειοψηφία Το βράδυ η ψηφοφορία για το μπλόκο στην χρηματοδότηση της ΧΑ


Το βράδυ η ψηφοφορία για το μπλόκο στην χρηματοδότηση της ΧΑ
Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η ψηφοφορία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να περάσει το βράδυ από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Επιμέρους ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

Επίσης, το βράδυ θα τεθούν προς ψηφοφορία οι τροοπολογίες για την ΕΡΤ και για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 το βράδυ.

Στο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία, παρ' ότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.
Απάλειψη της αναφοράς αυτής από την τροπολογία αξίωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δηλώνοντας διά του Νότη Μαριά, πως σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» κατά τη σχετική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.
Το ΚΚΕ εκδήλωσε επίσης την εναντίωσή του στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δράσης, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» με βάση το ιστορικό κεκτημένο. «Κανονικά θα έπρεπε να καταψηφίσουμε την τροπολογία. Όμως προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σπέκουλα και παρερμηνεία για τη στάση του ΚΚΕ, θα ψηφίσουμε 'παρών'» διευκρίνισε η Διαμάντω Μανωλάκου.
Από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ηλίας Κασιδιάρης, επανήλθε στις εκτιμήσεις του πως οι διώξεις κατά του κόμματός του προήλθαν κατόπιν «εντολών της Κομισιόν, Αμερικανών και Αμερικανοεβραίων», επιμένοντας πως κάτι τέτοιο προκύπτει και από δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

«Για την κυβέρνηση, είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: