Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Στουρνάρας: «Όχι» σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων...




Κατηγορηματικό «όχι» σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς στο ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων το 2014 λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Επίσης, δεσμεύεται ότι ...
δεν τίθεται θέμα νέου Ασφαλιστικού, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία εξόδου από την κρίση και για την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Επενδυτής, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσουμε φόρους το 2014».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή τους τονίζει πως η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα στο Ασφαλιστικό είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορεί να καλυφθεί. Σημειώνει πως στόχος είναι τώρα η ανάσχεση της ύφεσης, μέσω της οποίας θα υπάρξει αύξηση στα έσοδα των Ταμείων.

Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος και στο διάλογο που έχει ανοίξει, σημειώνει ότι «ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει. Δεν το δέχονται αυτοί στους οποιους έχουμε το χρέος. [...] Η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις, όταν δεν τις θέλει ο άλλος».


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: