Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ Νέο κύμα κακοκαιρίας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα


Νέο κύμα κακοκαιρίας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και νοτιάδες στα πελάγη μέχρι 8 μποφόρ προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, Κυριακή. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται σημαντική πτώση του υδραργύρου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα κυριως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ύφεση της κακοκαιρίας από τη νύχτα.

Οι ανεμοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα και η θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια.

Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: