Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ένοπλη συμπλοκή, συνελήφθη ένας Ανθρωποκυνηγητό στο Γράμμο για δραπέτες από την Αλβανία


Ανθρωποκυνηγητό στο Γράμμο για δραπέτες από την Αλβανία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τριών ενόπλων, δραπετών από την Αλβανία, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας στην ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά.

Δύο από τους ενόπλους κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη και είναι τραυματισμένος. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε καλάσνικοφ.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Όπως διαπιστώθηκε, ο κακοποιός που συνελήφθη ο 31χρονος δραπέτης των φυλακών Ντρενόβα της Αλβανίας, Γκεζίμ Τόμα. Εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι οι τρεις ένοπλοι ήταν οι δραπέτες των αλβανικών φυλακών που διέφυγαν τη σύλληψη στη χώρα τους.

Οι δύο που διαφεύγουν είναι οι Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, και Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά επτά βαρυποινίτες είχαν αποδράσει την περασμένη Κυριακή από τη φυλακή Ντρένοβα. Εξ αυτών συνελήφθησαν τέσσερις από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Γράμμο για τη σύλληψη των δύο κακοποιών που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος.

Το σημείο της συμπλοκής, βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Ιωαννίνων, γι' αυτό στην περιοχή έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.

Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου.

Πληροφορίες αναφέρουν οι τρεις είχαν εντοπιστεί με θερμικές κάμερες πριν από 2-3 μέρες και η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα για τον εντοπισμό και της σύλληψή τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: