Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και Αν. Λοβέρδος πιο κοντά;

20131128-100857.jpg
Στη πολιτική η σταθερότητα είναι ο μεγάλος αντίπαλος και γι’ αυτό ποτέ δεν πρέπει ο πολιτικός να λέει ποτέ. Η τελευταία πράξη όπως έδειξε η τακτική που ακολούθησαν τα τρία αυτά κόμματα, δείχνει ότι υπάρχει δρόμος ανοικτός για κοινή στάση ωστόσο όμως ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με αγκάθια ακόμη. Θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες αν και πότε θα μπορούσε να καθαρίσει.
Μετά την ταύτιση στο θέμα της τροπολογίας του φαρμάκου που κατέθεσε ο υπουργός υγείας και που οι τρεις αυτοί αρχηγοί τάχθηκαν κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε, τη μείωση των φαρμάκων, υπάρχουν άλλα τρία επίπεδα που θα μπορούσαν το πείραμα της σύγκλισης τακτικής, οι κύριοι Βενιζέλος, Κουβέλης και Λοβέρδος υπό προϋποθέσεις να τι επαναλάβουν.
Έχουν τρία ανοικτά μέτωπα που θα μπορούσαν να δείξουν κοινή διάθεση: προϋπολογισμός, φόρος για τα ακίνητα , σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια για την οποία κατηγορείται η κυβέρνηση.
Και στους τρεις αρχηγούς έχει περάσει η σκέψη πως θα μπορούσαν να έχουν κοινό βηματισμό σε κάποιες από στις ψηφοφορίες της βουλής. Από τα τρία αυτά μέτωπα , ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας Λοβέρδος θα συνευρεθούν με το ίδιο ψηφοδέλτιο στο θέμα της εξεταστικής. Δηλαδή η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, καταψηφίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για σκάνδαλο στην υπόθεση των ναυπηγείων κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στα άλλα δυο θύματα ο κ. Λοβέρδος θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό ενώ αρνητικά θα ψηφίσει και στο θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων όταν έρθει προς ψήφιση στη βουλή. Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ που και στις δυο αυτές περιπτώσεις θα υπερψηφίσει.
Πιθανόν ο κ. Κουβέλης το ίδιο να πράξη και εκείνος, καθώς ΔΗΜΑΡ και Λοβέρδος είναι πιο κοντά εδώ και πολύ καιρό. Διάφοροι ωστόσο συνομιλητές των τριών κομμάτων, πιστεύουν πως αν και οι τρεις δείξουν θετική θέληση, τότε μπορεί το επόμενο διάστημα να είναι καλύτερα τα πράγματα. Να μπορούν έστω να συνεννοούνται μεταξύ τους, ήταν το σχόλιο τους. Σε ό,τι αφορά το κόμμα του κ. Λοβέρδου, εκεί είναι πιο ξεκάθαρα τα μηνύματα: το κλειδί των εξελίξεων το έχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, όχι εμείς έλεγαν με νόημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: