Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αναζητείται ένας 24χρονος Πάτρα: Συνελήφθησαν στρατιώτες που οργάνωναν ληστείες στις εξόδους τους


Πάτρα: Συνελήφθησαν στρατιώτες που οργάνωναν ληστείες στις εξόδους τους
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες στην Πάτρα και συνελήφθησαν πέντε άτομα, ηλικίας από 21 ώς 24 ετών, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος», ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένας 24χρονος δράστης ο οποίος και αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι στρατιώτες που υπηρετούσαν σε στρατόπεδο της περιοχής και οργάνωναν τις ληστείες, τις οποίες διέπρατταν τις ημέρες εξόδου τους.

Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες μετά από ένοπλη ληστεία πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι έναν 57χρονο. Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δέκα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει τα κατά περίσταση αδικήματα, της συγκρότησης-ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διάπραξης ληστειών κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα ο 22χρονος φορώντας κουκούλα, πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε 46χρονη υπάλληλο σουπερμάρκετ την οποία αφού απείλησε με το όπλο και την χτύπησε με τη λαβή του στο πρόσωπο, της αφαίρεσε το χρηματικό πόσο των 3.800 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης έγινε αντιληπτός από έναν 57χρονο διερχόμενο πολίτη, στην προσπάθεια του οποίου να τον ακινητοποιήσει, ο 22χρονος τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό γόνατο.

Στη συνέχεια, επενέβη ένας 24χρονος φοιτητής, ο οποίος επιχείρησε και αυτός να ακινητοποιήσει το δράστη. Ταυτόχρονα στο σημείο είχαν φτάσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν τον 22χρονο.

Σε σωματική έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στον 22χρονο, κατά τη σύλληψή του, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα εξάσφαιρο περίστροφο με ένα φυσίγγιο και πέντε πυροδοτημένους κάλυκες στο βυκίο, ένα τσαντάκι μέσης, ένα μαύρο παντελόνι που φορούσε πάνω από τον τζιν παντελόνι του, μια κουκούλα και ένα μάλλινο γάντι με κομμένες τις άκρες των δακτύλων.

Όπως διαπιστώθηκε τον συλληφθέντα ανέμενε σε κοντινή απόσταση με μοτοποδήλατο ο 23χρονος συνεργός του, ο οποίος διέφυγε μετά τη σύλληψη του 22χρονου, ενώ στην περιοχή του Δασυλλίου τους δυο δράστες, ανέμενε με αυτοκίνητο ένας από τους 21χρονους συνεργούς τους, προκειμένου κατά τη διαφυγή τους να αλλάξουν όχημα δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό τους από την Αστυνομία.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε άμεσα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε ότι οι έξι δράστες με «επικεφαλής» τον 22χρονο έκαναν ένοπλες ληστείες. Κάθε φορά δρούσαν με διαφορετική σύνθεση έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είτε με κουκούλες είτε με κράνη, ενώ επέλεγαν ως στόχους καταστήματα κυρίως σουπερμάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία Προ-Πο καθώς και ταχυφαγεία.

Παράλληλα, πριν από τη διάπραξη κάθε ληστείας προαποφάσιζαν το δρομολόγιο μετάβασης και διαφυγής τους, τα οχήματα που θα χρησιμοποιούσαν, στα οποία συχνά κάλυπταν τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ μετά τη διάπραξη των ενόπλων ληστειών άλλαζαν ρούχα για να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Από την ως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις ενόπλων ληστειών σε τρία σουπερμάρκετ, δυο βενζινάδικα, δυο παντοπωλεία και σε ένα ταχυφαγείο, αρτοποιείο και πρακτορείο Προ-Πο στην Πάτρα, τα Ζαρουχλέικα, την περιοχή της Πατρών-Κλάους και τα Βραχνέικα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και σε οχήματα του 22χρονου και των τριών 21χρονων στην Πάτρα, παρουσία της αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πατρών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων ένα περίστροφο τύπου ρέπλικα, ένα μακρύκαννο αεροβόλο, ένα πλαστικό όπλο τύπου πιστόλι, ένα φυσίγγιο κρότου, τρεις συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων, ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε υγρό με την ένδειξη propiolic testosteron, μια συναλλαγματική ύψους 350 ευρώ και μια άδεια κυκλοφορίας που αφορά όχημα που δεν ανήκει στους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν, επίσης, δύο αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες-μοτοποδήλατα, τα οποία ανήκουν σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα των συλληφθέντων και χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για τη διάπραξη των ενόπλων ληστειών.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, το τελευταίο μόνο μήνα, ξεπερνά το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή Πατρών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: