Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Διαβάστε τι έγινε στη πρώτη συγκέντρωση της κεντροαριστερής ελιάς

20131209-233737.jpg
Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υπουργών, βουλευτών και δεκάδων στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς άρχισε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της «Κίνησης των 58», στο θέατρο Ακροπόλ, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη. Απών στην εκδήλωση ήταν ο Φώτης Κουβέλης.
Από τη ΔΗΜΑΡ, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Για τη μόνη σοβαρή προσπάθεια του Κεντροαριστερού χώρου» και τη «μόνη συγκεκριμένη πρόταση που δίνει ελπίδα και αυτοπεποίθηση», μίλησε ο Παρασκευάς Αυγερινός.
Ο κ. Αυγερινός χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των «58» που όπως εκτίμησε «δεν είναι τορπίλη, ούτε σωσίβιο, αλλά πρόταση ενότητας. «Χρειαζόμαστε ανανέωση σε πρόσωπα. Η πιο γόνιμη προσφορά στο κόμμα μας είναι να μεταγγίσουμε το πάθος μας, στην ελληνική Ελιά που σήμερα φυτεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μπέζος αφού σημείωσε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμασίας προσπαθώ να δω τι έμεινε ως αποτύπωμα σε μένα», εκτίμησε ότι «πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας» και «να κατέβουμε για λίγο από το θρόνο μας».
«Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε πελάτες», παρατήρησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ, αλλά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ότι δεν πρόκειται για γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, αλλά για μια κοινή πορεία.
Στο βιντεοσκοπημενο μήνυμα του, ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στην Ελλάδα μια εναλλακτική επιλογή «απέναντι στον δεξιό εξτρεμισμό και τον αριστερό λαϊκισμό».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε πως «πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή πλειοψηφία των συντηρητικών» στην Ευρώπη και «στον αγώνα αυτό θέλουμε την ελληνική Κεντροαριστερά, να είναι στην πρώτη γραμμή, ενώνοντας τις δυνάμεις μας».
Βενιζέλος: Στηρίζουμε την Κίνηση των 58 χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς
Προσερχόμενος στη σημερινή εκδήλωση της «Κίνησης των 58», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά. Γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα.
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση αυτή, τη στηρίζει πάρα πολύ καιρό, ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.
Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
‘Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ.
Άρα στηρίζουμε την «Κίνηση των 58», στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και τους καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών. Σε όλα τα συνδικάτα, σε όλες τις ενώσεις, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στη ΓΣΕΒΕΕ, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται καθαρά αυτή η δυναμική. Πρέπει να την εκφράσουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: