Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ιστορική χειραψία, Κάστρο - Ομπάμα ...


BINTEO...
Μια θερμή χειραψία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Κούβας στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την τελετή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.
 Φτάνοντας ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ραούλ Κάστρο και οι δυο τους έδωσαν τα χέρια, σε μια...
απρόσμενη κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που βρίσκονται σε “ψυχρό πόλεμο” για περισσότερο από 50 χρόνια.
Οι εικόνες της νοτιοαφρικανικής τηλεόρασης, που μετέδιδε την επίσημη τελετή, έδειξαν τη χειρονομία αυτή.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία πριν ο Αμερικανός πρόεδρος αγκαλιάσει την ομόλογό του της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ η οποία στεκόταν δίπλα στον Κουβανό ηγέτη στο βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αποχαιρέτησε τον "γίγαντα της ιστορίας", που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ειρηνοποιούς στον κόσμο. "Είναι δύσκολο να πλέξεις το εγκώμιο οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός γίγαντα της ιστορίας που οδήγησε μια χώρα στη δικαιοσύνη", τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε τους ηγέτες που δηλώνουν "αλληλέγγυοι" στον αγώνα του οποίου ηγήθηκε ο Μαντέλα, αλλά καταστέλλουν κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή.

"Υπάρχουν πάρα πολλοί ηγέτες που δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα του Νέλσον Μαντέλα για την ελευθερία αλλά δεν ανέχονται αντιρρήσεις από τον δικό τους λαό", τόνισε ενώπιον των ξένων ηγετών –μεταξύ των οποίων ήταν ηγέτες οι οποίοι θεωρούνται αυταρχικοί– στο Σοβέτο, όπου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον αγωνιστή της ειρήνης και της συμφιλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: