Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ακολούθημα της ΝΔ...




Για …κεντροδεξιά σενάρια μίας υποτιθέμενης «Κεντροαριστεράς» μιλά ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μεγάλη εκδήλωση της «Κίνησης των 58» τη Δευτέρα στο θέατρο Ακροπόλ.

Κάνοντας λόγο για...
«Κεντροαριστερά που προωθείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ και τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», καταλογίζει στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ότι «έχει μετατραπεί σε ακολούθημα της ΝΔ». Όσο για την ‘κίνηση’ στην οποία συμμετέχουν πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που σηματοδότησε συντηρητική μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ, όπως λέει, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει πρόταση διεξόδου. Αναφερόμενος δε στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού που νοιώθει «πολιτικά άστεγη» δεν αναζητά σκελετούς στις ντουλάπες του πολιτικού συστήματος, το οποίο χαρακτηρίζει απαξιωμένο, αλλά εθνικά ανεξάρτητη χώρα, κυρίαρχο λαό και κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «βαθιά συντηρητικό» κόμμα που θέλει να καλυφθεί με την προβιά μιας υποτιθέμενης προοδευτικότητας, σημειώνει ότι «η μοίρα των μικρών, των ηττημένων και αυτών που προδίδουν τις αξίες τους, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν οι ίδιοι, δεν είναι άλλη από τη μοίρα του κομήτη που εξαφανίζεται μετά την πρόσκαιρη λάμψη του». Προειδοποιεί δε, ότι «η λύση θα έρθει από την κοινωνία και τις διεργασίες της και όχι από τα παιχνίδια ηγεσιών που παραπαίουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: