Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ένταση μετά την πορεία Επεισόδια, εκτεταμένη χρήση χημικών και δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια


Επεισόδια, εκτεταμένη χρήση χημικών και δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια
Φωτιά σε αναποδογυρισμένο όχημα στην οδό Τζαβέλλα  
Αθήνα
Επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της απογευματινής πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά και των επεισοδίων που σημειώθηκαν αργότερα στα Εξάρχεια, προσήχθησαν συνολικά 136 άτομα, εκ των οποίων τα 84 από τα Εξάρχεια.

Τελικά, συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων 3 από τα Εξάρχεια.

Περίπου μέχρι τις 9 το βράδυ σημειώνονταν οδομαχίες στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, με πετροπόλεμο από ομάδες ατόμων και ρίψεις χημικών και κρότου-λάμψης από πλευράς αστυνομίας.

Αγνωστοι αναποδογύρισαν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Τζαβέλλα, η οποία σβήστηκε από την πυροσβεστική.

Μικροεστίες φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων ήταν διάσπαρτες και σε άλλα σημεία στους δρόμους των Εξαρχείων.

Επέμβαση έκαναν το βράδυ αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, προχωρώντας σε μαζικές προσαγωγές από τα στενά γύρω από την πλατεία.

Η πλατεία Εξαρχείων ήταν περικυκλωμένη επί ώρες από τα ΜΑΤ. Νωρίτερα έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών στην πλατεία, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκατοντάδες άτομα.



Μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ολοκληρωνόταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, στη διασταύρωση των οδών Ιασωνίδου και Εγνατία, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότων λάμψης.
Ύστερα από λίγα λεπτά η ένταση εκτονώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Εγνατία, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με λεωφορεία σχημάτισαν οδόφραγμα, στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας, προκειμένου να τους εμποδίσουν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Τελικά, πέρασαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, όπου φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια κατέληξαν στην Καμάρα, μέσω της οδού Ιασωνίδου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: