Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση Βενιζέλος: Η τρόικα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια


Βενιζέλος: Η τρόικα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Για τη δημιουργία μιας «άδικης» διεθνούς ατμόσφαιρας, που θέτει αρνητικά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την μεταρρυθμιστική της βούληση, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο 24ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε την τρόικα για το ότι εμφανίζει την Ελλάδα να έχει εκκρεμότητες και να μην θέλει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικώς ανέφερε, η τρόικα αλλά και πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ δημιουργούν μια άδικη διεθνή ατμόσφαιρα για τη χώρα που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν μπορούν στην περίπτωση της Ελλάδος να λειτουργούν οι λεγόμενοι «παιδαγωγικοί λόγοι», ενώ σημείωσε πως ο ιδιωτικός τομέας αναγνωρίζει την ελληνική πρόοδο, όταν ο επίσημος τομέας δεν το κάνει.

«Δεν θέλουμε εικονική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη την όποια συζήτηση για λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να «κανιβαλίσουν» τους μακροοικονομικούς στόχους.

Ο ίδιος είπε πως το θεμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, όσο και το θέμα των ομαδικών απολύσεων δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδια στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος υποστήριξε πως ήλθε η ώρα πλέον και οι εταίροι της Ελλάδος να αποδείξουν ότι είναι πραγματικοί εταίροι και όχι στυγνοί δανειστές.

«Ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι δεν είναι αφερέγγυοι. Ότι τηρούν και αυτοί τις δικές τους δεσμεύσεις, όπως τις τηρήσαμε εν πολλοίς και εμείς. Δυστυχώς, όμως, η στάση τους είναι άκρως εχθρική προς τη χώρα μας. Και στις πράξεις και στα λόγια. Προκαλούν αντί να βοηθούν, αναζητούν προφάσεις εν αμαρτίαις για να μην υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να αντιταχθεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές» τόνισε.

Ο αμερικανός πρεσβευτής Ντέιβιντ Πίρς επανέλαβε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης και του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι θυσίες των Ελλήνων θα πιάσουν τόπο και ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. «Σας ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνετε» είπε στα ελληνικά απευθυνόμενος στο ακροατήριο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: