Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Η πλατφόρμα που φαίνεται να προωθεί η Χαριλάου Τρικούπη Με εκλογές από τη βάση η ευρωλίστα «ΠΑΣΟΚ - 58»


Με εκλογές από τη βάση η ευρωλίστα «ΠΑΣΟΚ - 58»


Οι τέσσερις πρώτοι από τους ψηφοφόρους και φίλους του εγχειρήματος θα καταλάβουν κατά σειρά και τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου - Οι υπόλοιπες θέσεις στην ευρωλίστα θα συμπληρωθούν με πρόσωπα που θα προταθούν από τα κόμματα και τις κινήσεις

Την ιδέα να υπάρξουν ανοιχτές εκλογικές διαδικασίες στη βάση, από την οποία θα αναδειχθούν τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου, που θα εκπροσωπήσει στις ευρωεκλογές τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους «58» και άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς αρχίζουν να προωθούν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του (στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής) και αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ των «ανοιχτών διαδικασιών», επισημαίνοντας ότι «είναι μια ευκαιρία οι πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της Δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα που φαίνεται να προωθεί η Χαριλάου Τρικούπη κατά τις συζητήσεις με τις άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις, υπό τη σκέπη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θα εκφράσει στις ευρωεκλογές την κεντροαριστερά προβλέπει ότι θα γίνει μία συνδιάσκεψη για την επισημοποίηση της συμμαχίας και στη συνέχεια, η επιτροπή που θα αναδειχθεί θα οργανώσει εκλογές στη βάση.

Οι τέσσερις πρώτοι από τους ψηφοφόρους και φίλους του εγχειρήματος θα καταλάβουν κατά σειρά και τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου – δηλαδή ουσιαστικά όλες τις πιθανές εκλόγιμες με δεδομένο ότι στόχος είναι να κερδηθούν δύο με τρεις έδρες. Οι υπόλοιπες θέσεις στην ευρωλίστα θα συμπληρωθούν με πρόσωπα που θα προταθούν από τα κόμματα και τις κινήσεις, που θα μετέχουν στην κεντροαριστερή συμμαχία, ώστε να εκφραστούν όλες οι πλευρές.

Αναφερόμενος, γενικότερα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «ενώ όλοι συμφωνούμε για τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, απολίτικες κόντρες και προσωπικές στρατηγικές βάζουν σε κίνδυνο αυτή την προσπάθεια. Οι πολίτες, το κοινωνικό κέντρο που κράτησε όρθια τη χώρα και παρακολουθεί και περιμένει να προχωρήσουμε μετά από πολιτικές διαδικασίες».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: