Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αιχμές κατά της πολιτείας Στ.Αξαρλιάν: Ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται


Στ.Αξαρλιάν: Ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αιχμές κατά της πολιτείας άφησε η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, θύμα της επίθεσης της 17 Νοέμβρη, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται» είπε η Σταυρούλα Αξαρλιάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας που τελέστηκε την Κυριακή.

«Τιμούμε τη μνήμη κάθε ανθρώπου, που έχασε από την τρομοκρατία τη ζωή του στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο ή υπέστη άλλες απώλειες. Εμείς κάναμε και κάνουμε το χρέος μας. Ας το κάνει και η Πολιτεία» πρόσθεσε.

Ο Θάνος Αξαρλιάν σκοτώθηκε το 1992, στην επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσε η 17 Νοέμβρη στο Σύνταγμα και η οποία είχε στόχο το αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά.

Η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας τελέστηκε στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

Στην τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα η καρδιά μας στρέφεται προς τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και προς τις οικογένειές τους, με την ελπίδα η χώρα, αν θέλετε και η παγκόσμια κοινότητα, να μην θρηνήσει άλλα θύματα.
»Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σας πω ότι επανειλημμένως έχω διατυπώσει την άποψη ότι η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή. Έχω επίσης, όμως, πει ξεκάθαρα ότι πιστεύω ακράδαντα πως η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Η κοινωνική ομόνοια απέναντι στο θέμα αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: