Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Χημικά στα Προπύλαια...


...στην Ομόνοια η συγκέντρωση...


Με χημικά απώθησαν τα ΜΑΤ τους πρώτους συγκεντρωμένους στα προπύλαια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφορικά με τη...
σημερινή απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Η συγκέντρωση των 6 μμ. μεταφέρεται στην Ομόνοια.

Νωρίτερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε συνέντευξη Τύπου διοργανώνει 16:30 στα Προπύλαια, ενόψει του καλέσματος προς τους πολίτες να αγνοήσουν την αστυνομική απαγόρευση και να προσέλθουν στην απογευματινή -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση στα Προπύλαια 18:00, με σύνθημα: «Αθήνα πόλη ανοιχτή στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Όχι στην απαγόρευση»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της τονίζει: «Επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αυτή η πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα. Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει».


"Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει την κυκλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και πολλά δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι ο «ασθενής» της Ευρώπης αναλαμβάνει την προεδρία της. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά η Ευρώπη είναι άρρωστη. Η ασθένειά της λέγεται καπιταλισμός και ο κακοήθης όγκος που την ταλαιπωρεί βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Καμιά φιέστα του Σαμαρά στο Ζάππειο ή στο Μέγαρο Μουσικής δεν μπορεί να το κρύψει αυτό", γράφει η "Εργατική Αλληλλεγγύη" εβδομαδιαία εφημερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

"Μια πρώτη απόδειξη είναι το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ για να έρθουν στην Αθήνα χρειάζεται να επιβάλουν απαγόρευση των διαδηλώσεων από το αεροδρόμιο μέχρι ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Η ΓΑΔΑ δηλώνει ότι ο κίνδυνος για όλους αυτούς από την πορεία που έχει καλέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μεγάλος «λόγω της εκτιμωμένης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών και της αναμενομένης έντασης των συναθροίσεων». Καλύτερη ομολογία για το πόσο μισητοί είναι οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα μπορούσε να γράψει ούτε η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και βέβαια ο κόσμος έχει κάθε λόγο να τους σιχαίνεται και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη".

Παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε το βράδυ της Τρίτης προς τα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης με στόχο την ανάκληση της απόφασης για την απαγόρευση της σημερινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι βαθιά αντιλαική και αντιδημοκρατική. Οι υπουργοί εξωτερικών και εσωτερικών καθώς και επιτελάρχες του υπουργείου δημόσιας τάξης τόνισαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί κυβερνητική επιλογή...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: