Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Το καταστατικό «Δούρειος Ίππος» κατά Μιχαλολιάκου...




Tο καταστατικό της Εθνικής Αυγής, με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές η Χρυσή Αυγή στην περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου περιλαμβάνει άρθρα, τα οποία περιορίζουν δραστικά την εξουσία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το...
«Έθνος της Κυριακής», το οποίο δημοσιεύει σήμερα το καταστατικό, σημειώνοντας ότι ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό αρχηγός δεν θα ενέκρινε τα άρθρα αυτά σε καμία περίπτωση.

Ανάμεσα στα άλλα που προβλέπονται για την Εθνική Αυγή, είναι η κατάργηση της θέσης του γενικού γραμματέα, καθιστώντας το κόμμα προεδρικό. Επίσης, δημιουργείται η θέση του γενικού διευθυντή κόμματος και θεσπίζεται ως κορυφαίο κομματικό όργανο, ανώτερο και από τον πρόεδρο, το Συνέδριο. Εντύπωση προκαλεί και η ιεραρχία του νέου μορφώματος, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές κατατάσσονται μόλις στην πέμπτη θέση.

Την ίδια στιγμή, έχουν απαλειφθεί έννοιες και λέξεις που θα μπορούσαν να βάλουν σε μπελάδες το εφεδρικό κόμμα, ενώ καταργούνται και οι πυρηνάρχες και θεσμοθετούνται πρόεδροι και για τις τοπικές οργανώσεις. Το γνωστό έμβλημα της Χρυσής Αυγής έχει αντικατασταθεί από το κεφαλαίο γράμμα Ε, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο που περιέχει το μαίανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: