Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Διόδια... φαντάσματα...






"Δεν υπάρχει αύξηση", λεει ο Χρυσοχοϊδης...
Εικονική πραγματικότητα είναι για τον υπουργό Υποδομών οι πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση, χαρακτηρίζοντας «ανακρίβειες και μύθους τα...
όσα λέγονται για τους αυτοκινητοδρόμους», ενώ καταλόγισε στους δημάρχους που αντιδρούν (βλ. Ωρωπός) μικροκομματικά παιχνίδια λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα στοιχεία πάντως κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του υπουργού. Η «Ε» είχε κατ' επανάληψη αναφερθεί στις αυξήσεις παραπέμποντας στις συμβάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους παραχωρησιούχους. Προέβλεπαν νέα «τσεκουρώματα» για τους διερχόμενους οδηγούς που έφταναν έως και το 60%.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σταθμός διοδίων στις Αφίδνες που από 2,10 ευρώ αυξήθηκε στα 3,35 ευρώ για κάθε διέλευση. Τι είπε για αυτά ο υπουργός; «Οταν έγινε στη Βουλή η συζήτηση για την επανέναρξη των έργων κατέθεσα τις συμβάσεις από τις οποίες δεν προβλεπόταν καμία αύξηση στα διόδια. Οι εξελίξεις καθορίστηκαν το 2007» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης παραπέμποντας στα όσα είχε υπογράψει ο Γιώργος Σουφλιάς με τους μεγαλοεργολάβους.
«Δεν έγινε καμία αύξηση, ούτε το 2008, ούτε το 2009, ούτε το 2010, ούτε το 2011, ούτε το 2012» πρόσθεσε ο ίδιος και μίλησε για την ύπαρξη έξι μύθων που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. «Τα έργα ρήμαξαν. Κάναμε προσπάθειες για να ξαναρχίσουν. Διασφαλίζουμε 20.000 νέες θέσεις εργασίας και προσθέτουμε 1,5% στο ΑΕΠ» κατέληξε.
Η συζήτηση της σχετικής ερώτησης που είχε υποβάλει ο Ηλίας Παναγιώταρος προς τον υπουργό εξελίχθηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκάλεσε την ακροδεξιά οργάνωση «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» και κατηγόρησε τους βουλευτές της ότι είναι έτοιμοι να βάλουν φωτιές και να κάνουν φόβο τη δυστυχία. «Είστε πωλητές της βίας και έμποροι της δυστυχίας. Βάζετε μπάρες και διόδια στην ψυχή των ανθρώπων» δήλωσε ο υπουργός.
«Οταν έρθουν οι εκλογές δεν σας σώζουν ούτε οι "58" ούτε η "Ελιά"», απάντησε ο Ηλίας Παναγιώταρος που με τη σειρά του καταλόγισε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι «κάποιοι που δεν διάβασαν τα Μνημόνια και οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και τη δυστυχία, τώρα στηρίζουν τους μεγαλοεργολάβους».

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: