Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Αποφάσεις για τις αναδυόμενες οικονομίες Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Σύνοδο του G20


Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Σύνοδο του G20

Αθήνα
Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις για την υπέρβαση της κρίσης στις αναδυόμενες οικονομίες θα έχει η Ελλάδα ως προεδρεύουσα της ΕΕ στη Σύνοδο της Ομάδα των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (22-23 Φεβρουαρίου) στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο του G20 η γενική γραμματέας του υπουργού Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν θα μεταβεί στη σύνοδο, όπου θα δώσουν το «παρών» οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών, καθώς θα βρίσκεται στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Τα μέλη του G20 αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% του παγκοσμίου εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος, πάνω από το 75% του παγκοσμίου εμπορίου και τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Μέλη του G20 είναι 19 χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την προεδρία της οποίας ασκεί η Ελλάδα.

Η υπουργική σύνοδος του G20 θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφή που θα πραγματοποιηθεί στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας στις 15 και 16 Νοεμβρίου, περίοδο που την προεδρία της ΕΕ θα ασκεί πλέον η Ιταλία.

Στο επίκεντρο της υπουργικής συνόδου θα βρεθούν η κρίση στις αναδυόμενες αγορές και η ενίσχυση και η βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών συστημάτων.

Η ελληνική προεδρία της ΕΕ και η Ευρωζώνη αναμένεται να ταχθούν υπέρ της στήριξης των αναδυόμενων οικονομιών και να δεσμευθούν πως θα συμβάλουν στο συντονισμό για την υπέρβαση των τρεχόντων προβλημάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: