Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ζητά συνάντηση με Γεωργιάδη Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το 5ευρω στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ


Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το 5ευρω στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η «αιφνιδιαστική και βεβιασμένη», όπως χαρακτηρίζεται, ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για την επιβολή των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) που αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις 20 Μαρτίου.

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι».

«Τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, συμπληρώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα».

Ο υπουργός Υγείας απάντησε εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ με μήνυμά του στο Twitter:

Δεν υφίσταται κανένα νέο "χαράτσι" 5€. Ο νόμος που ισχύει για τα ΚΥ του ΕΣΥ, όπως ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το προβλέπει.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, γνωστοποίησε ότι η επίσκεψη στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, τα οποία θα γίνουν κέντρα υγείας αστικού τύπου, θα στοιχίζει 5 ευρώ, όπως ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.

Το 5ευρω, όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν ισχύει για τους συμβεβλημένους γιατρούς, αλλά για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία, ενώ το «εισιτήριο» θα ισχύει για την επίσκεψη στη μονάδα και ο ασφαλισμένος «θα πάει σε όσους γιατρούς θέλει».

«Καταδικάζουμε το νέο χαράτσι που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 5 ευρώ στα μελλοντικά πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ για να εξεταστούν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Αποδεικνύεται ότι ο βασικός λόγος διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κατάργησης του ΕΟΠΥΥ είναι για να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι εισιτήριο για τη συνταγογράφηση» σχολίασε ο τομεάρχης Υγείας των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Μελάς.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: