Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

To «αιώνιο» ραντεβού συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα στο Καραϊσκάκη


To «αιώνιο» ραντεβού συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα στο Καραϊσκάκη

Aθήνα
Τι κι αν τους χωρίζουν 27 βαθμοί; Τι και αν ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός παλεύει για την είσοδο στα πλέι οφ. Οι «αιώνιοι» έχουν σήμερα ραντεβού (19:30, Νοva sports2) και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Καραϊσκάκη. Οι δύο ομάδες έχουν πάντα να... λύσουν διαφορές κυρίως πρεστίζ. Έτσι και σήμερα «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» θα παλέψουν για τη νίκη που πολλές φορές για τους φιλάθλους τους έχει περισσότερη αξία και από... τίτλο.

Στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε διαφορά 37 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» που δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία ματς κι έχουν σκοράρει 13 γκολ σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, θέλουν να υπερασπιστούν το απόλυτο της έδρας τους και να έρθουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά.
Ο Παναθηναϊκός που έκανε την… καθιερωμένη γκέλα μετά από συνεχόμενες νίκες και χάλασε μόνος του την ψυχολογία του, πάει στο Φάληρο για να παίξει ένα ματς προσωπικοτήτων. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα, ενώ η ημερομηνία φαντάζει ως καλός οιωνός.
Κι αυτό γιατί η μοναδική εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού τα τελευταία 19 χρόνια ήταν στις 4 Μαρτίου του 2007, όταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος… έριξε το Καραϊσκάκη. 
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να σφυρίξει το ντέρμπι στο Στάδιο Καραϊσκάκη και με δεδομένα τα παράπονα που είχε στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός από τον εν λόγω διαιτητή, το ντέρμπι ξεκίνησε νωρίς. Ο 35χρονος ρέφερι θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του ντέρμπι αιωνίων, αλλά έχει πάρει γεύση από ανάλογα ματς με το φετινό ΠΑΟΚ-Άρης, το περυσινό ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αλλά και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός του 2012. 

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: