Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ρύθμιση για να αποφευχθεί το φιάσκο των αναδρομικών ελέγχων «πόθεν έσχες»


Ρύθμιση για να αποφευχθεί το φιάσκο των αναδρομικών ελέγχων «πόθεν έσχες»

Δεν υπάρχουν στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 40 ετών!

Προς υιοθέτηση βουλευτικής τροπολογίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπόθεση των αναδρομικών ελέγχων των «πόθεν έσχες» πρωθυπουργών, υπουργών κ.α. από το 1974 έως σήμερα που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε… φιάσκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης και οι ορκωτοί λογιστές που έχουν αναλάβει τους αναδρομικούς ελέγχους, έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 40 ετών.

Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε την βουλευτική ρύθμιση που επιχειρείται  να περάσει στην Βουλή λέγοντας ότι «φέρνει μείωση των προβλεπόμενων ποινών και παράταση του χρόνου υποβολής του τελικού πορίσματος».

Να σημειωθεί ότι ο νόμος για τον αναδρομικό έλεγχο είχε ψηφιστεί το 2012 και προέβλεπε ότι το πόρισμα θα παραδιδόταν το 2013. Με την νέα ρύθμιση -που προστίθεται σε παλαιότερες- προτείνεται η ολοκλήρωση ελέγχου έως την 30η Ιουνίου 2015.

Πάντως, από την πλευρά της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σημειώνουν ότι η παράταση του χρόνου υποβολής του πορίσματος δίνεται καθώς υπάρχει δυσκολία να συλλεχθούν και να επεξεργαστούν όλα τα στοιχεία ενώ για την μείωση των ποινών υποστηρίζουν ότι «υπήρχε το παράδοξο να επιβάλλεται ποινή 8 ετών σε εκείνους που ξέχασαν να δηλώσουν το σύνολο της περιουσία τους και 5 έτη σε όσους αποδεδειγμένα το απέκρυψαν. Με την ρύθμιση επέρχεται ισορροπία».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: