Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Θα επανακατατεθεί την προσεχή εβδομάδα Αποσύρθηκε τροπολογία για απολύσεις υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα


Αποσύρθηκε τροπολογία για απολύσεις υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Αθήνα
Αποσύρθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και την απόσυρσή της ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Ν. Δένδιας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επανακατατεθεί άμεσα από τον υπουργό Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν μάλιστα ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, αλλά η δυνατότητα μετακινήσεων υπαλλήλων και κατά την προεκλογική περίοδο.
Ειδικότερα, η τροπολογία επέτρεπε τη μετατροπή της υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, ακόμη και κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ρύθμιση είχε συναντήσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλο «η τροπολογία τροποποιεί κατά παράβαση του Συντάγματος την Εκλογική Νομοθεσία, που απαγορεύει απολύσεις και υπηρεσιακές μεταβολές στο δίμηνο προ των εκλογών (18/3/2014-18/5/2014)».
Δηλώνει δε ότι «αν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία- 'λαιμητόμος', χιλιάδες συμπατριώτες μας (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθαρίστριες ΥπΟικ, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι Ασφαλιστικών Ταμείων κ.ά.), των οποίων η οκτάμηνη διαθεσιμότητα λήγει στις 22-3-2014, θα οδηγηθούν στην ανεργία και τη φτώχεια».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: