Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τρεις ελαφρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χίου Αιματηρή καταδίωξη λαθρομεταναστών από σκάφος του Λιμενικού στις Οινούσσες


Αιματηρή καταδίωξη λαθρομεταναστών από σκάφος του Λιμενικού στις Οινούσσες

Περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος με 14 επιβαίνοντες - Γιατί άνοιξαν πυρ οι άντρες του Λιμενικού - Στο «Σκυλίτσειο» της Χίου νοσηλεύονται μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος

Άγρια καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού σκάφους από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.

Οι άντρες του Λιμενικού που περιπολούσαν εντός της ελληνικής χωρικης θάλασσας εντόπισαν ένα τουρκικό ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν 13 λαθρομετανάστες και ο Τούρκος διακινητής. Το σκάφος του Λιμενικού προσπάθησε να προσεγγίσει το δουλεμπορικό όμως ο Τούρκος κυβερνήτης του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Έπειτα από καταδίωξη στην περιοχή των Οινουσσών, κοντά στο νησί της Χίου, το πλωτό του ΛΣ κατάφερε να προσεγγίσει το τουρκικό δουλεμπορικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Αντιδρώντας, οι λιμενοφύλακες έριξαν προειδοποιητική βολή στον αέρα για εκφοβισμό. Ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει και προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα. Τότε, όπως αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, οι άντρες του Λιμενικού πυροβόλησαν τη μηχανή του ταχύπλοου. Κατά μία άλλη πληροφορία που διακινείται από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι λιμενοφύλακες πυροβόλησαν στο πλώριο μέρος του ταχύπλοου που μετέφερε τους λαθρομετανάστες. Κατα την εκδοχή που διακινείται από το Λιμενικό κάποιες από τις σφαίρες εξοστρακίστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο των δουλεμπόρων: Μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος.

Μετά τους πυροβολισμούς οι άντρες του Λιμενικού έκαναν ρεσάλτο στο ταχύπλοο, συνέλαβαν τον Τούρκο διακινητή και εντόπισαν ακόμη 13 παράνομους μετανάστες στην καμπίνα των επιβατών, εκ των οποίων οι τριες ήταν ελαφρά τραυματίες.

Η πληροφορία ότι οι άντρες του Λιμενικού πυροβόλησαν στη μηχανή του ταχύπλοου όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς από το σκάφος των λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν να διαφύγουν διερευνάται από τους αξιωματικούς του Λιμενικού που διενεργούν προανάκριση.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου. Η 19χρονη, ο 30χρονος και ο 45χρονος φέρουν τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία διότι τα τραύματά τους χαρακτηρίζονται ελαφρά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το protothema.gr. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: