Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Πούτιν ξεκινά τον πόλεμο στην Ουκρανία...




Εγκρίθηκε το αίτημα για αποστολή στρατευμάτων...
 Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, έπειτα και από το αίτημα του πρόεδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) από την οποία ζήτησε να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Σύμφωνα με ...
ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, υπάρχουν 300 περίπου άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή», προστίθεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου «να καταλάβουν αυτή τη μονάδα».

 



Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Κιρόφσκογε, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Μια ουκρανική στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ιντερφάξ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Κριμαία και πως  20 στρατιώτες έχουν ήδη μπει σε αυτή, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Επίσης, ενοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη, μετά το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: