Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε, πριν από λίγη ώρα, ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:  
«Την 06.30 σήμερα ομάδα ατόμων προσέγγισε το κτίριο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επί της οδού λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15 και στη συνέχεια 20 περίπου από τα άτομα αυτά εισήλθαν αιφνιδιαστικά στον προαύλιο χώρο, με πρόθεση να εισέλθουν στο κτίριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο, απέτρεψαν την εξέλιξη αυτή και προσήγαγαν από το σημείο 17 άτομα.
Στη συνέχεια τα άτομα μετέβησαν στην Πλατεία Συντάγματος, στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιείτο συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Αξιωματούχους. Τα άτομα κινήθηκαν προς την είσοδο του κτιρίου προκειμένου να την αποκλείσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων που τους απώθησαν.
Στη συνέχεια επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων, όπου και απωθήθηκαν και πάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Κατά την έξοδο των Αξιωματούχων από το κτίριο τα άτομα κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, πετώντας διάφορα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν και πάλι τα άτομα, χρησιμοποιώντας τα απολύτως αναγκαία μέσα. Από το σημείο προσήχθη ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και εξύβριση.
Στις απωθήσεις των αστυνομικών δυνάμεων έγινε - κατά περίπτωση - λελογισμένη χρήση χημικών.»
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_575.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: