Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κλείνει το απόγευμα με ομιλία Σουλτς Παρουσία του Κ.Λαλιώτη η δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης για την Ελιά


Παρουσία του Κ.Λαλιώτη η δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης για την Ελιά
Στιγμιότυποαπό τις εργασίες της συνδιάσκεψης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το παρών έδωσε και ο Κώστας Λαλιώτης στη δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης για την «Ελιά», η οποία συνεχίζεται με τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και θα κλείσει το απόγευμα με ομιλία του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς.
13 φωτογραφίες


Ο Κώστας Λαλιώτης είχε συζητήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είχε δώσει το «παρών» και σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει προ μηνός το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΙΣΤΑΜΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Υγεία και την Κοινωνική Συνοχή.



Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας ξεκίνησαν με τη διακήρυξη-μανιφέστο του ΕΣΚ από την επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος του προεδρείου του ΕΣΚ, Συλβάνα Ράπτη.

Οι δέκα στόχοι της διακήρυξης του ΕΣΚ είναι περιληπτικά οι εξής:

  • Το χτύπημα της ανεργίας, με επίκεντρο το πρόγραμμα «εγγύηση για τους νέους», κατά το οποίο σε κάθε νέο έως 25 ετών -προερχόμενου από χώρα σε κρίση- μέσα σε 4 μήνες από την ολοκλήρωση των σπουδών του θα πρέπει να τους προσφερθεί είτε θέση επιμόρφωσης, είτε κατάρτισης, είτε εργασίας, με συνολικό κονδύλι 6 δισ. ευρώ.
  • Η ανάκαμψη. «Η λιτότητα έβλαψε τις οικονομίες μας με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν οι τελευταίοι που έφταιγαν για την κρίση» είπε η κ. Ράπτη και τόνισε ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών για τις εθνικές επενδύσεις.
  • «Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να τζογάρουν με τις ζωές των πολιτών» είπε η κ. Ράπτη.
  • Μια κοινωνική Ευρώπη που δεν θα αφήνει πίσω κανέναν, με ποιότητα εκπαίδευσης, υγειονομική περίθαλψη για όλους.
  • Το ζήτημα της ισότητας και της διασφάλισης και ενδυνάμωσης των δικαιωμάτων της γυναίκας, παραμένει προτεραιότητα.
  • Μια ΕΕ της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας.
  • Η ζωή των Ευρωπαίων πολιτών με ασφάλεια και υγεία για όλους, αυστηρότερους κανόνες ώστε οι καταναλωτές να έχουν δύναμη.
  • Περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή.
  • Η «Πράσινη Ευρώπη», η ανάκτηση της πρωτοπορίας για την προστασίας της φύσης, την καταπολέμηση της ρύπανσης.
  • Η θέση της ΕΕ στον κόσμο.
Από τη συνδιάσκεψη απουσιάζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διαφωνεί με το εγχείρημα και είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Παρασκευής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: