Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Προειδοποιούν ότι δεν ψηφίζουν Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για το γάλα οι Κασσής και Μωραΐτης


Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για το γάλα οι Κασσής και Μωραΐτης
Ο κ. Κασσής στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για τη διάταξη στο θέμα της παραγωγής και διανομής του γάλακτος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι πήραν τον λόγο κατά την συνεδρίαση επί του πολυνομοσχεδίου. Η συζήτηση διεξάγεται στην Ολομέλεια σε υψηλούς τόνους.

«Αυτό που ήρθε σήμερα να το πάρετε πίσω. Ήταν άλλη η ατζέντα που συμφωνήσαμε με τον κ. Τσαυτάρη» είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Μωραϊτης.

Επίσης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ διαφώνησε και με το πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας πως «αυτό εξυπηρετεί μόνο τις ιδεολογικές σας εμμονές», ενώ ζήτησε να αποσυρθεί και η διάταξη για τα φωτοβολταϊκά σημειώνοντας πως «κάποιοι ετοιμάζονται να κάνουν πάρτυ αγοράζοντας τις εγκαταστάσεις των αγροτών πιτ παρά».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσής σημείωσε ότι αν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη για το γάλα στη συνεδρίαση εκείνος δεν θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο.

«Αισθάνομαι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου, αν δεν αποτυπωθεί στο χαρτί αυτό που συμφωνήθηκε» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το δίλημμα αν θα πέσει η κυβέρνηση η όχι, πρέπει να απασχολεί πρώτα τους υπουργούς και μετά τους βουλευτές.

Πάντως και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος άφησε σαφές υπονοούμενο -που αντικατοπτρίζει και τις δικές του αντιρρήσει - όταν προσφωνώντας από την έδρα τον κ. Κασσή, είπε: «Θα μιλήσει εκ μέρους των ανταρτών του γάλακτος».

Δείτε την συζήτηση ζωντανά

Για νομοσχέδιο-έκτρωμα και μνημείο καταστροφής για τη χώρα, έκανε λόγο στην ομιλία του ο Π. Λαφαζάνης και δεσμεύθηκε ότι «αυτές τις διατάξεις θα τις πάρουμε πίσω» γιατί αποτελούν «ανοσιουργήματα σε βάρος λαού».

Προσωπική κόντρα είχαν ο υπουργός Υγείας Άδ.Γεωργιάδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη, λόγω της αναφοράς του δεύτερου στις τηλεπωλήσεις βιβλίων από τον Αδ.Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι ο Δ. Παπαδημούλης έχει καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ, και επομένως ο ίδιος εκπροσωπεί τον χώρο της εργασίας, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης το κεφάλαιο.

«Όπως το συνηθίζει, ο Αδ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επιθέσεις προσωπικές εναντίον σειράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συχνά αφήνοντας ανοίκειους υπαινιγμούς ή διαστρεβλώνοντας θέσεις» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

«Εργάζομαι από τα 15 μου χρόνια και 1,5 εκατ. δεν αξιώθηκα να έχω» απάντησε ο υπουργός.
Στην ομιλία του ο Αδ.Γεωργιάδης αναρωτήθηκε γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν στον Αλέκο Αλαβάνο, «στον οποίο αρκετοί οφείλουν την παρουσία τους στη Βουλή», για τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε και στον Π.Λαφαζάνη, λέγοντας ότι διάβαζε από χαρτί όλες τις συντεχνίες, για να μην ξεχάσει καμία.

Αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των φαρμακοποιών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε καμία από τις απαιτήσεις της τρόικας για το επάγγελμα, παρά μόνο το δικαίωμα των ίδιων των φαρμακοποιών «που τώρα στεγάζονται δίπλα σε σούπερ μάρκετ, να ανοίγουν πόρτα με το σούπερ μάρκετ. Τίποτα παραπάνω. Εσείς υπερασπίζεστε την κλειστή πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Κασσής, ζήτησε να κατατεθεί στην Ολομέλεια η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, «αλλιώς εγώ δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο».  
Όσο για το δίλημμα ότι θα πέσει η κυβέρνηση, την ευθύνη την έχετε εσείς και όχι εμείς, κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: